לאחר שגיליתם כי קיימת בעיית איטום במבנה המשותף בו אתם מתגוררים, החלטתם יחד עם שאר הדיירים במבנה לחפש קבלן איטום רשום שיחדש את מערכת האיטום של הבניין.
קיימת חשיבות בפנייה אל קבלנים רשומים לצורך ביצוע עבודות בנייה בתחום כזה או אחר, כיוון שרק כך ניתן להבטיח כי העבודה תתבצע בצורה מקצועית וכן קיים גוף ממשלתי המפקח על עבודתו של אותו קבלן.
אם החיפוש אחר קבלן מתאים באמצעות פנקס הקבלנים גרם לכם לבלבול וחוסר וודאות, הסיבה לכך נובעת ככל הנראה מהדירוג והסיווג שכל קבלן רשום קיבל במעמד רישומו בפנקס – הענף הראשי בו הקבלן עוסק, ענף המשנה בו הוא מוסמך לבצע עבודות וכן הסיווג של היקף העבודות אותן הוא רשאי לקחת.
כדי להבין מעט יותר לעומק את המשמעות של סיווג ענפי רישום קבלנים, ריכזנו בשורות הבאות את כל המידע שצריך וכדאי לדעת בנושא זה.
מהם ענפי רישום קבלנים?
קבלנים הרשומים בפנקס הקבלנים הם בעלי המקצוע שקיבלו את האישור הרשמי והחוקי לביצוע עבודות בנייה בישראל, כאשר לכל קבלן רשום נקבעים היקפי העבודה שמותר לו לעשות על פי דירוג מקצועי.
אותו דירוג נקרא גם סיווג, והוא נקבע על פי החלטת מחלקת רשם הקבלנים שהיא מחלקה המסופחת אל משרד הבינוי והשיכון.
בכדי לעשות סדר בחלוקת הסיווגים והרישיונות של כל קבלן, קבע רשם הקבלנים 32 ענפים בתחום הבנייה, ואלו מחולקים על פי ענף ראשי ענף משני.
ברישיון שהקבלן רשום מחזיק ענפי רישום קבלנים מופיעים כתיאור תחום הענף אליו הוא משויך, קוד בעל שלוש ספרות של אותו ענף וכן אות בודדת המתייחסת אל קבוצת הסיווג אליו הקבלן משויך.
מה ההבדל בין ענפים ראשיים למשניים?
ענף ראשי הוא תחום עיקרי אליו יכולים להשתייך ענפי משנה מגוונים, כך לדוגמה קבלן איטום מבנים משויך אל ענף ראשי 100 המסמיך אותו לעסוק בענף הבנייה, ואילו הענף המשני שמופיע ברישיון שלו הוא 134.
כיצד נקבעים ענפי רישום קבלנים?
הקביעה בנוגע לענפי רישום קבלנים נועדה בכדי לשייך לכל קבלן את תחום ההתמחות בה הוא עוסק, וכך לוודא כי כל קבלן רשום יבצע אך ורק את העבודה בה הוא התמחה כדי לשמור על בטיחות המבנה.
לצורך קביעת ענף הרישום הרלוונטי לכל קבלן, רשם הקבלנים דורש להציג את כל האישורים והמסמכים המעידים על הידע המקצועי והניסיון בשטח שהקבלנים מחזיקים.
לאחר בחינת בקשתו של הקבלן להירשם בפנקס הקבלנים, רשם הקבלנים קובע על פי המסמכים שהוצגו לו את היקפי העבודה אותם הקבלן רשאי לבצע במסגרת תפקידו.
המטרה היא לוודא כי כל בעל מקצוע יבצע עבודות בהתאם לכישוריו, כאשר הוא מקבל את המוטיבציה להעלות את רמת מקצועיותו באמצעות ביצוע עבודות גדולות יותר שיאפשרו לו להרוויח יותר.