תחום השיפוצים הוא תחום נרחב ומבוקש בישראל, כמו בהרבה מדינות אחרות, כיוון שמדובר על עבודות ופרויקטים בבנייה המאפשרות לאנשים ובעלי נכסים לבצע שינויים ושדרוגים במבנים שנמצאים בבעלותם. למרות שמדובר על עבודות שיפוץ של מבנה קיים ולא הקמה של מבנה חדש מאפס, עבודות אלו צריכות להיעשות בצורה מקצועית ובטוחה על ידי אנשי מקצוע מנוסים בענף השיפוצים.
קבלני שיפוצים יכולים למצוא עצמם עוסקים במגוון רחב של עבודות, אך קבלנים שרוצים להצליח להרוויח מכך ולהתפתח יותר מבחינה מקצועית יצטרכו להוציא לשם כך רישיון של קבלן שיפוצים רשום, המוכר גם בשם קבלן רשום 131. לכן אם אתה קבלן שיפוצים שמעוניין להגדיל את מאגר הלקוחות, לבצע עבודות שיפוצים גדולות יותר ולמעשה להרוויח יותר – בשורות הבאות תלמד איך תוכל לעשות זאת, ומהם התנאים לקבלת זכאות לקבל רישיון קבלן רשום בענף השיפוצים.
קבלן רשום 131 – מה זה אומר ולמה זה כדאי?
החוק במדינת ישראל מחייב כל קבלן בנייה לעסוק בתחום ולבצע פרויקטים רק לאחר שהוא מחזיק ברישיון מתאים לכך, זאת על פי סוג ומהות הפרויקט שהוא עתיד לבצע. ישנם קבלנים המוכרחים לבצע כל עבודה קבלנית רק לאחר הוצאת רישיון קבלן רשום, לעומת קבלנים שמחויבים לבצע עבודות קבלניות עם רישיון רק אם מדובר בעבודות בהיקפים גדולים – כמו קבלני שיפוצים.
לכן קבלן בתחום השיפוצים שרוצה לגשת לביצוע עבודות בנייה ופרויקטים בהיקפים גדולים, שגם יעניקו לו ניסיון רב יותר וגם יאפשרו לו להרוויח יותר, צריך להוציא רישיון של קבלן רשום 131, שזהו סוג רישיון המשויך לקבלני שיפוצים.
מהם הקריטריונים בהם קבלני שיפוצים צריכים לעמוד כדי לקבל את הרישיון?
חשוב לזכור כי למרות שקבלן שיפוצים מחזיק ברישיון של קבלן רשום המוסמך לבצע עבודות בהיקפים גדולים יותר, הוא לא יכול לבצע כל עבודה קבלנית בתחום השיפוצים אלא רק כזו שתואמת לדרגות הסיווג שנקבעו לו במעמד קבלת הרישיון. את דרגת הסיווג קובע רשם הקבלנים המנהל ואחראי על כל תהליך מתן רישיונות לקבלנים רשומים, כאשר קבלנים עם וותק, ניסיון ורמת מקצועיות גבוהה יותר יקבלו דירוג גבוה יותר וכך גישה לעבודות מורכבות וגדולות יותר.
בעבר כדי לקבל את הזכאות להירשם כקבלני שיפוצים רשומים אנשי המקצוע היו צריכים לעבור לימודים ארוכים ולקבל השכלה אקדמית (הנדסאי או מהנדס), ולצבור וותק בשטח של לפחות חמש שנים. כיום נכנסו כמה הקלות עבור קבלני שיפוצים, כדרך לעודד קבלנים להגיש בקשות לקבלת רישיון קבלן רשום, כך שבמקום להחזיק תעודת השכלה אקדמית הם יכולים לעבור מבחן כחלק מתהליך עמידה בתנאים לזכאות קבלת רישיון קבלן רשום 131.
כיצד מבצעים את הליך הרישום בפנקס הקבלים ואיך ניתן לייעל אותו?
תהליך הרישום בפנקס הקבלנים מתבצע מול רשם הקבלנים, המבקש לקבל את כל המסמכים והאישורים הרלוונטיים לכך. כיוון שמדובר בהליכים בירוקרטים ארוכים ומורכבים, מומלץ להיעזר בליווי מקצועי של עורך דין רשם קבלנים שייעל את כל התהליך.