בשונה מקבלני בניין שתחום עיסוקם ועבודתם מוסדרים מבחינה חוקית, קבלני שיפוצים עוסקים בעבודתם בצורה פרוצה שאיננה מוסדרת על פי חוק, כך שרק אחוז קטן מקבלני השיפוצים בארץ נמצאים תחת עינו המפקחת של משרד הבינוי והשיכון. בכדי להסדיר את הנושא הזה, נוספה תקנה נוספת לחוק רישום קבלנים המחייב כל בעל מקצוע בתחום השיפוצים להוציא תעודת קבלן רשום, זאת במידה והוא מעוניין לבצע עבודות בהיקפים העולים על 359 אלף ₪.
מה כרוך בתהליך הוצאת רישיון קבלן שיפוצים? מה היתרונות בכך וכיצד ניתן לייעל את התהליך? על כך במאמר הנוכחי.
מיהו קבלן שיפוצים?
קבלן שיפוצים הינו בעל מקצוע המתמחה בעבודות שיפוץ של מבנים קיימים, ולכן תחומי עיסוקו מתמקדים לרוב בעבודות בנייה בתחום הגבס, צנרת, שבירת קירות לצורך עיצוב הבית והגדלה או הקטנה של חללים פנימיים, עבודות צבע וכן עבודות שיפוץ נוספות המאפשרות לשדרג את המראה והפרקטיות של חללים קיימים במבנה.
מה היתרונות של הוצאת רישיון קבלן שיפוצים?
כיוון שקבלן שיפוצים עוסק במנעד רחב של עבודות בתחום שיפוץ מבנים, היקפי עבודתו יכולים לנוע מסכומים קטנים של כמה אלפי שקלים ועד סכומים משמעותיים של מאות אלפי שקלים, ואף יותר מכך. למרות שתקנות החוק אינן מחייבות את קבלני השיפוצים להוציא רישיון של קבלנים רשומים, קבלני שיפוצים המעוניינים לבצע עבודות שיפוץ בהיקפים העולים על 350,000 ₪ יוכלו לעשות זאת רק לאחר שיבצעו את הליך הוצאת רישיון קבלן שיפוצים, הכולל גם את רישומם בפנקס הקבלנים הארצי.
נוסף לאפשרות להרחבת היקפי העבודה שיאפשרו הכנסה כספית גבוהה יותר, קבלני שיפוצים רשומים מקבלים את האסמכתא הרשמית לאיכותם ומקצועיותם בכך שהם מחזיקים ברישיון מטעם משרד הבינוי והשיכון הממשלתי – דבר העשוי למנף גם את המוניטין העסקי של חברתם ואת הצורך בשכירת שירותיהם לביצוע עבודות שיפוצים בהיקפים שונים.
מהם הקריטריונים לקבל רישיון קבלן שיפוצים?
קבלן שיפוצים המעוניין להוציא רישיון של קבלן רשום בסיווג 131 א, יצטרך לעמוד בכמה תנאים המחייבים אותו לשם כך:
- ניסיון מעשי – עליו להציג אישורים ומסמכים המעידים על ניסיונו המקצועי בעבודות שיפוצים, כאשר הוכחות אלו מעידות על ניסיון מעשי בשטח של חמש שנים לפחות.
- ידע מקצועי – נוסף לניסיון המעשי, קבלן השיפוצים נדרש להציג את יכולותיו המקצועיות מבחינת ידע וההכשרה שאותה רכש. את הידע הזה הוא יוכל להוכיח באמצעות עמידה במבחני הכשרה מקצועיים הכוללים נושאים כמו בטיחות בעבודה, קריאה של תוכניות בנייה, ידע בעבודות גבס, חישובי כמויות ועוד נושאים נוספים שיסמיכו אותו כבעל מקצוע מיומן ומקצועי בתחום השיפוצים.
- המלצות – יחד עם הניסיון והידע, על הקבלן להציג המלצות מקצועיות מגורמים שונים שהוא עבד איתם.
תהליך הוצאת רישיון קבלן רשום כרוך בתהליכים בירוקרטיים רבים. על מנת לייעל את התהליך ולהימנע מפגיעה בשגרת עבודות השיפוצים, מומלץ להיעזר בליווי וייעוץ מקצועי של עו"ד רישום קבלנים!